Stichting Mooyland

Natuur en landschap met elkaar verbinden

Een levend landschap van overvloed

Over de stichting

Naast het bedrijf Mooyland (de huidige cidermakerij en toekomstige boerderij) werd in maart 2023 tevens Stichting Mooyland opgericht. De organisatie bestaat nu uit een onderneming en een stichting en daarmee kunnen we als maatschappelijke organisatie alle facetten van onze missie realiseren.


De doelstelling van de stichting is “levende landschappen van overvloed tot stand brengen door natuur en landbouw met elkaar te verbinden”. Wij willen letterlijk en figuurlijk een brug slaan tussen natuur en landbouw door ruimte te geven aan vernieuwende initiatieven op het vlak van natuurbeheer en landbouw. Zodoende willen we biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid herstellen en planten, dieren en mensen weer in harmonie met elkaar laten leven en ecologische, sociale en economische aspecten terug in balans brengen.

Wat doet de stichting?

Concreet koopt de stichting landbouw- en natuurgronden aan ze geeft deze in gebruik aan landbouwactiviteiten volgens agro-ecologische principes en natuurbeheer op basis van natuurlijke processen.

Verder trachten we natuur- en landbouwgebieden beter met elkaar te verbinden door het verwerven, beheren en ontwikkelen van kleine landschapselementen op zowel eigen percelen als op percelen van derden. Denk hierbij aan poelen, hagen, houtwallen en boomgaarden.

Onze plannen voor 2023-2024 vind je in ons beleidsplan.
Bekijk voor de volledige doelstelling onze statuten.

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

Miriam van Bree, voorzitter
Tore van der Leij, penningmeester
Frank Rozendaal, secretaris

Steun ons werk

Help ons om een landschap van overvloed tot stand te brengen met ruimte voor landbouw én natuur! Steun Stichting Mooyland met een gift op rekeningnummer NL89 TRIO 0320 6469 71.

Dank alvast namens het landschap, op naar een mooie toekomst!

Contactgegevens

Stichting Mooyland
Bennevelderstraat 46
7856 TC Benneveld
KVK-nummer: 89742206
RSIN: 865086904
Rekeningnummer NL89 TRIO 0320 6469 71
stichting@mooyland.nl

Steun Stichting Mooyland

Help ons om een landschap van overvloed tot stand te brengen met ruimte voor landbouw en natuur!

Behoud de boomgaarden

Hoogstamboomgaarden herbergen bijzondere oude fruitrassen en zijn een waar paradijs voor bijen, vogels en beestjes. Met elk glas draag je bij aan het behoud!

Verzending vanuit Drenthe

2x per week worden bestellingen met zorg en aandacht verwerkt. We gebruiken speciale, breukvrije flesdozen. Verzending via PostNL.

Veilig betalen en bestellen

Betalingen verlopen via een beveiligde betaalomgeving en versleutelde verbinding. We respecteren je privacy en delen je gegevens met niemand.

Puur natuurlijk product

Gemaakt van lokale, onbespoten appels en peren. We werken met natuurlijke, spontane vergisting en maken geen gebruik van overbodige toevoegingen.

Winkelwagen