Streekproducten Drenthe

Bekende streekproducten en lokale gerechten uit Drenthe zijn kniepertjes, kruudmoes en Stip in ’t gat. Er zullen best mensen zijn die nog steeds kruudmoes eten, maar de meeste Drenten komen niet verder dan kniepertjes met nieuwjaar. Terecht denk ik, want niet al die oude gerechten passen nog in het hedendaagse eetpatroon (spekvet, overal spekvet!) Maar gelukkig wordt er ook anno nu nog veel lekkers gemaakt. Zo voegt Mooyland bijvoorbeeld een nieuw streekproduct toe aan het lijstje, namelijk: Drentse cider van oude, lokale fruitrassen!

Lekkere rondjes rijden door Drenthe

Als cidermaker en imker kom ik bij vele lokale producenten en boerderijen over de vloer. Ik lever mijn producten altijd zelf af en maak daardoor regelmatig ommetjes door Drenthe, dus ik ken de lekkerste adresjes. Er wordt heerlijke geitenkaas, honing, desembrood, likeur, worst, koffie en bier gemaakt in het Drentse land, veelal op biologische en duurzame wijze.

Kerstpakket of geschenk met Drentse streekproducten?

Dus ben je op zoek naar een lekker kerstpakket voor je medewerkers of een mooi relatiegeschenk? Bel Frank! Ik denk graag met je mee en pik het lekkers voor je op en lever het bij je af volgens afspraak. Ik mag dan cidermaker en imker zijn, ik ben in de eerste plaats lekkerbek en liefhebber van Drenthe. Daarmee ben ik de ideale streekproducten scout voor h’eerlijke geschenken!

Drentse geschenken en pakketten op maat

Rond de jaarwisseling maak ik regelmatig kerstpakketten en relatiegeschenken. Uiteraard zit daar een cider van Mooyland tussen, maar van alleen cider kan je niet leven en er is nog zóveel meer lekkers te krijgen in Drenthe. Dus daar maak ik graag een mooie pakketje van. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bel met Frank via 0524 – 700210 of mail naar cider@mooyland.nl dan bekijken we samen de mogelijkheden voor jouw lekkere cadeau met Drentse producten.  

Winkelwagen