Over Mooyland

Mooyland maakt cider van bijzondere appels en peren uit Drentse hoogstamboomgaarden. Zo krijgen oude fruitrassen een lekkere bestemming en blijven deze prachtige hoogstamfruitbomen behouden. Met Mooyland cider proost je op het landschap!

De ciders van Mooyland zijn ambachtelijk gemaakt van 100% puur en onbespoten sap. Het zijn frisse droge ciders met een klein bubbeltje. Het zijn daarmee heerlijke, verkoelende dorstlessers. Met elk glas Mooyland cider help je mee met het behoud van oude fruitrassen. Zo vind je in onze ciders typische Drentse rassen zoals de Drentse Bellefleur en Drentse Paradijs, maar ook andere klinkende namen zoals Syden Hempdje, Notarisappel, Groninger Kroon, Sterappel, Juttepeer en Zoete Ermgaard kom je tegen in onze ciders. Stuk voor stuk bijzonder rassen die omwille van smaak en diversiteit het behoud meer dan waard zijn.

De ciders worden door cidermaker Frank Rozendaal gemaakt. De afgelopen twee jaar reed hij met fruit uit Drenthe richting een bekende cidermakerij in Overijssel om daar zelf zijn cider te maken. Inmiddels is hij bezig met het opzetten van een eigen cidermakerij in het Drentse Benneveld (nabij Zweeloo), dus de cider uit seizoen 2022 komt vanuit de eigen cidermakerij.

Ook het snoeien en onderhouden van fruitbomen heeft inmiddels zijn aandacht en zodoende is hij nu ook in samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe een Hoogstambrigade begonnen in de gemeente Coevorden. Met een club vrijwilligers gaat hij daar waardevolle hoogstambomen onderhouden.

De ciders van Mooyland worden altijd gemaakt op basis van spontane vergisting. De wilde gisten die op het fruit en in de boomgaard voorkomen zorgen voor de eerste vergisting. Het fruit komt uit Drenthe en ook ingrediënten zoals bijvoorbeeld sleedoorns worden in de buurt geplukt. Er worden geen kunstmatige toevoegingen gedaan en de ciders worden niet gefilterd. Mooyland ciders zijn frisse ciders met een klein bubbeltje en een aangenaam zuurtje. Een heerlijke dorstlesser op een zomerse dag en een lekker begin van weekend!

Mooyland Cider is verkrijgbaar bij lokale winkels in de buurt van de boomgaarden en bij Mooyland zelf via de webshop of bij de achterdeur (je kunt pinnen). Kijk hier voor alle verkooppunten. Heb je vragen over de cider of wil je komend jaar ook jouw Drentse appels en peren doneren? Mail dan naar Frank via cider@mooyland.nl

Mooyland Cider
Bennevelderstraat 46
7856TC Benneveld
cider@mooyland.nl
0524 – 700210

BTW: NL851888380B01
KVK: 55862292
Bank: NL39 RABO 0128033533

Volg ons verhaal
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Deze versturen we 4x per jaar. Via deze nieuwsbrief proberen we écht verbinding te maken met onze appeldonateurs, klanten, vrijwilligers en fans. Want waar vind je tegenwoordig nog tijd en ruimte voor een goed verhaal? Social media zijn leuk, maar bijzonder vluchtig. Wij doen het liever wat langzamer aan en met meer aandacht. Mooyland is een bedrijf met een missie en een verhaal. Wij geloven in directe verbinding met onze achterban. Een mooi papieren magazine zou daar geweldig bij passen, maar is vooralsnog een droom. Dus tot die tijd hopen we je te mogen mailen. Alvast bedankt en tot ziens in je mailbox!